QR Code

Datum

20 dec 2019

Tijd

17:00 - 22:00

Lichtjesavond Laren NH

Lichtjesavond

Op vrijdagavond 20 december straalt Laren weer net iets meer dan op iedere andere avond van het jaar… het is dan Lichtjesavond 2019. Met kerstlichtjes, kaarsen en fakkels worden de straten opgelicht en in het hele dorp is van alles te beleven.

Programma

In het dorpscentrum van Laren zal de openbare straatverlichting niet branden, maar wordt ons prachtige dorp feestelijk verlicht door honderden kaarslichtjes.

Tijdens deze avond worden de volgende activiteiten georganiseerd:

  • Burgemeester Nanning Mol zal samen met Gideon Calis als Scrooge om 18.00 uur officieel de Lichtjesavond openen bij de IJsbaan van het Winter Village. Aansluitend zal Gideon Calis in de rol van Ebenezer Scrooge een kerstvertelling houden.
  • Daarna zijn er nog 3 optredens van Gideon Calis als Scrooge in het intieme theater van het Brinkhuis om 18.45 / 20.15 / 21.30 uur.
  • In het Singer kunnen kinderen vanaf 17.00 uur (!!) hun eigen lampion maken in het speciale Lampionnenatelier en worden getrakteerd op ranja en frietjes. Daarna kunnen zij meelopen in de optocht die om 19:00 begint.
  • De lampionnenoptocht van schoolkinderen onder begeleiding van drum & showband MCC-Laren wordt gevolgd door een echte kudde schapen. De bewoners van Johanneshove zullen in verlichte rijtuigen met paarden samen met de kerstman de optocht afsluiten.
    Vertrekpunt Singer 19.00 uur – aankomst Brinkhuis ca. 20:00.
  • Doorlopende optredens ziet u in de tent op de parkeerplaats van het Brinkhuis o.a. door mannenkoor de Speuijt, de Klepperman van Elleven en Sarita’s Hartkoor.
  • In de prachtig aangeklede en verlichte Johanneskerk aan de Naarderstraat zal een koor o.l.v. Job de Bruijn optreden. Er zullen verhalen worden verteld en in de kerk zijn prachtige kerststalletjes te bewonderen.
  • Het voormalige Rabobank kantoor zal feeëriek verlicht zijn en 11 kunstenaars zullen hier exposeren. De optocht zal ook hier langs komen.

Uiteraard wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd en zal de LLTC o.a. Glühwein, warme chocolade en snert verkopen in een kraam op het parkeerterrein van het Brinkhuis.

Leave your comment
Comment
Name
Email